Też to kilka razy miałem, wyprzedza TIR TIR-a wyjeżdżając przede mnie jak nikt za mną nie jedzie. Ale prośba przez radyjko, by wyprzedzany TIR nieco zwolnił, aby skrócić czas wyprzedzania jest odbierana pozytywnie.
Wg mnie kagańce powinny być ustawiane dla wszystkich Truckerów na tą samą wartość max prędkości i wtedy może by nie dochodziło do takich sytuacji (nie musieliby sie wyprzedzać). A swoją drogą to ile taki kierowca zaoszczędzi czasu - kilka kilkanaście minut może na 4,5h jazdy nonstop.
A zawracanie takiego składu to już karygodne, 10 lat za same stworzenie zagrożenia, a w tym przypadku dożywocie tylko.
wiel się słyszało o takich wyczynach głównie na "gierkówce".
PS. Średnio inteligentna małpa by czegoś takiego nie wymyśliła.
Wg mnie kagańce powinny być ustawiane dla wszystkich Truckerów na tą samą wartość max prędkości i wtedy może by nie dochodziło do takich sytuacji (nie musieliby sie wyprzedzać). A swoją drogą to ile taki kierowca zaoszczędzi czasu - kilka kilkanaście minut może na 4,5h jazdy nonstop.
A zawracanie takiego składu to już karygodne, 10 lat za same stworzenie zagrożenia, a w tym przypadku dożywocie tylko.
wiel się słyszało o takich wyczynach głównie na "gierkówce".
PS. Średnio inteligentna małpa by czegoś takiego nie wymyśliła.
Komentarz